Beste Sportlegging

Nederlands beste sportleggings 2021

De beste sportleggings bevorderen de sportieve prestaties, voelen comfortabel op het lichaam, en geven een stijlvolle look waarin we ons prettig voelen. De beste sportleggings bezitten de perfecte mix tussen een functioneel- en een stijlvol design waarin jij het ultieme zelfvertrouwen ervaart!

Volgens de editors van Vogue is het belangrijkste voor de beste leggings dat ze heel veelzijdig zijn. Comfortabel genoeg om thuis yoga in uit te voeren en strak genoeg om buiten in hard te lopen.

goede sportleggings

Nederlands Beste Sportlegging Top 12

Maak kennis met Nederlands 12 beste sportleggings van dit moment en vind jouw perfecte dames sportbroek! 

Een goede dames sportlegging vormt de basis van iedere sport set en zorgt voor de juiste motivatie, een prachtige uitstraling, en het bevorderen van de sportieve prestaties.

De sportleggings zijn beoordeeld op de kwaliteit van de stof, duurzaamheid, het design, de flatterende werking van de sportlegging, de bewegingsvrijheid, en zijn beoordeeld op de veelzijdigheid om iedere sportactiviteit in te kunnen uitvoeren.

1. Pearl Black

De Pearl Black is ongetwijfeld de beste sportlegging van dit moment.

De zwarte sportlegging heeft een ultra flatterende werking op jouw figuur, geeft je de gewenste smalle taille, zit ultra comfortabel, en is 100% squat proof!

2. Royal Jewel

De Royal Jewel heeft een prachtig hoogwaardig design waarbij het kleurcontrast en de contouren zorgen voor een shaping effect. 

Je benen komen prachtig slank naar voren terwijl de vrouwelijke rondingen juist geaccentueerd worden. De Royal Jewel is daarnaast prachtig te matchen met een wit of zwart sporttopje!

3. Emerald Blue

De prachtige blauwe sportlegging zorgt voor een bijzonder kleurrijke uitstraling en laat het lichaam prachtig slank naar voren komen. 

De contouren op de sportlegging accentueren de vrouwelijke rondingen en geven de gewenste smalle taille

4. Bombshell Pocket Thigh-Highs

Bombshell’s Design Thigh-Highs met zakken is voorien van een prachtig nauwsluitend design waarin je figuur goed naar voren komt!

Deze legging met dubbele kleurstof is nauwsluitend en heeft een sexy design, en bezit de perfecte four way stretch waardoor je comfortabel kunt bewegen gedurende je workouts zonder dat de sportlegging slijtage oploopt.

 • 80

squat proof sport legging bombshell

5. Royal Winter

De ideale warme winter sportlegging die zacht en comfortabel aanvoelt. Voorzien van de perfecte stof verhouding en een schitterend design ben jij helemaal klaar voor de koude winter!

6. Royal Highness

De Royal Highness is een prachtige grijze sportlegging die dankzij het kleurcontrast van de patronen zorgt voor prachtig lange slanke benen en de gewenste smalle taille.

De grijze sportlegging is voorzien van hoogwaardige stoffen en is hiermee bestand tegen de meest intensieve workouts!

7. Sapphire Green

Wanneer jij op zoek bent naar een groene sportlegging dan is de Sapphire Green absoluut je perfect match. 

De groene sportlegging zorgt voor een prachtige kleurrijke uitstraling, is volledig squat-proof, en heeft een ultra flatterende werking op je figuur!

7. Gymshark Vital Seamless Leggings

Gymshark vital seamless leggings mogen absoluut niet ontbreken in deze lijst.

De prachtige squat proof sportleggings met een hoge taille zijn de ideale fitness legging vanwege het goed ademende en rekbare design.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de leggings naadloos ontwikkeld, en daarnaast zijn ze voorzien van een ondersteunende geribbelde tailleband.

 • 50

8. Ruby Blue

De Ruby Blue is een schitterende lichtblauwe sportlegging met de perfecte pasvorm.

De schitterende felgekleurde sportlegging laat jouw figuur stralen en is een absolute must have voor iedere vrouwelijke sporter die op zoek is naar een felgekleurde sportlegging!

9. Royal Ocean

De prachtige groene sportlegging zorgt met zijn kleurcontrast voor de perfecte shapende werking waardoor jouw figuur slank en prachtig gevormd naar voren komt. 

De functionele patronen perfectioneren het prachtige design en accentueren de vrouwelijke rondingen tot in de perfectie!

9. Royal Pink

De absolute must have voor iedereen die op zoek is naar een roze sportlegging! De Royal Pink vormt een perfecte match met een wit sporttopje en accentueert de vrouwelijke rondingen tot in de perfectie.

De nauwsluitende sportlegging zakt zelfs tijdens de meest intensieve workouts niet af en zorgt voor een energieke en vrolijke uitstraling die je meeneemt in het dagelijks leven!

10. Doyoueven Dye scrunch seamless leggings

De naadloos ontwikkelde dye scrunch leggings van doyoueven hebben een prachtig en ultra flatterend design waarbij de vrouwelijke rondingen perfect naar voren komen.

De sportlegging is voorzien van een vocht afdrijvend en sneldrogend design, en de nauwsluitende elastische tailleband zorgt ervoor dat de legging tijdens je workout niet afzakt.

 • 54,99

squat proof scrunch legging

11. Divine Majesty

De Divine Majesty is met zijn schitterend paarse design één van de meest kleurrijke sportleggings binnen ons assortiment.

De sportlegging is voorzien van de perfecte stof verhouding waardoor de legging aanvoelt als een tweede huid en je figuur prachtig naar voren laat komen!

12. Womensbest Power Seamless Leggings

De Power Seamless Leggings van Womensbest hebben een ultra shaping effect waardoor je figuur tot in de perfecte wordt geflatteerd.

De high waist sportleggings schijnen niet door en zijn ideaal om te dragen als fitness legging waarbij je van voldoende bewegingsvrijheid geniet om de perfecte workouts uit te voeren!

 • 44

sportlegging squat proof womansbest
beste sportleggings gids 2021

Beste Sportlegging fashion gids

Ben jij op zoek naar een goede sportlegging die volledig aan jouw wensen voldoet maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? In onze beste sportleggings gids helpen wij je met het maken van de beste keuze!

Inhoud sportleggings gids

Waarom is een goede sportlegging zo belangrijk?

Naast dat we er natuurlijk graag fantastisch uitzien in een mooie sportlegging die ons lichaam mooi overbrengt zijn er ook praktische redenen waarom de keuze voor de juiste sportlegging zo belangrijk is.

Een goede dames sportlegging bevorderd namelijk de sportieve prestaties, kan blessures voorkomen, en zit uiterst comfortabel. Zie onderstaand de voordelen die een goede sportlegging met zich meebrengt.

 • Preventief tegen blessures
 • Beschermen tegen weersomstandigheden
 • Lange levensduur
 • Bevorderen sportieve prestaties
 • Flexibel bewegen
 • Uiterst comfortabele stof

Beste sportlegging op basis van je sportactiviteit

Het kiezen van de passende sportlegging die bij onze sportactiviteiten past helpt ons om sportieve hoogtepunten te bereiken en om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen sporten.

Fitness leggings vragen vanzelfsprekend om heel andere eigenschappen dan hardloopleggings en de keuze voor de beste sportlegging is dan ook afhankelijk van de gewenste sportactiviteit.

supp24 logo

De beste gym leggings volgens SUPP24

Om een zo objectief mogelijk beeld te schetsen en de eigenschappen van de beste sportleggings in kaart te brengen namen wij contact op met SUPP24, een autoriteit op het gebied van supplementen. 

Wij hebben als Heliasgymwear veel bewondering voor hun werkwijze en willen hun expertise op het gebied van sport dan ook graag met jullie delen. Zie onderstaand het korte interview:

Heliasgymwear: Kunnen jullie ons een korte introductie geven over Supp24?

Supp24: Weer een shakebeker gelekt in je sporttas of een stinkende shakebeker. Wij liepen ertegenaan en dachten: ”Dat moest toch anders kunnen?” Zo is SUPP24 in 2017 ontstaan.

Gewoon all-in-one shots, geen gedoe meer met poeders en grote potten. 24/7 jouw supplementen bij je, die makkelijk, veilig en snel zijn in te nemen. Met onze shots reiken wij sporters op alle niveaus voedzame en handzame supplementen aan. Inmiddels zijn deze te verkrijgen bij 300+ locaties in Nederland en België. Van sportcentra tot Vitaminstore, van schoonheidssalon tot wellness.

Aan het hoofd van het bedrijf staat Nicky Butter. ‘’Als marketingmanager van SUPP24 sta ik iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen. SUPP24 is een fris en jong merk wat helemaal bij mij past en waar ik alle fijne kneepjes van af weet. Dat is heel belangrijk in deze snelle en ook wel agressieve fitness markt. Je moet elke dag weer met grote passie willen werken aan het merk, alleen dan kun je echt stappen maken.’’  

Heliasgymwear: Sport jij zelf regelmatig en schaf je dan ook wel eens sportleggings aan?

Supp24: Ja zeker, in coronatijd wel iets minder als normaal, maar alsnog 2x per week kickboksen en daar waar het lukt probeer ik buiten te sporten. Als je naar mijn kast kijkt, is ongeveer 40% sportkleding. Dus ja zeker, ik koop en probeer veel leggings. Nog nooit is het me gelukt de perfecte legging te vinden…. Maar wellicht weten jullie daar verandering in te brengen!

Heliasgymwear: Waar let je op bij aanschaf van een sportlegging en wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen?

Supp24: Waar ik vooral op let is of de legging highwaist is, een lage legging zit bij een intensieve workout toch vaak ongemakkelijker. Ik vind het vooral belangrijk dat de legging niet te duur is, ik moet er tenslotte mee sporten, ik hoef er geen modeshow in te lopen. Verder moet de legging lekker zitten en dan is het een leuke bijkomstigheid als de legging er ook nog leuk uit ziet!

‘Nog nooit is het me gelukt de perfecte legging te vinden’

Nicky Butter, marketing manager van SUPP24 geeft aan een kledingkast vol sportkleding te hebben maar helaas nog nooit de perfecte legging te hebben gevonden. Dit is dan ook direct de reden van het ontstaan van Heliasgymwear.

Toen wij als consument van sportleggings regelmatig tegen dezelfde problemen aanliepen, en dit zelfs bij de duurdere sportleggings van de grote aanbieders vonden wij dat het tijd was om het heft in eigen handen te nemen.

Sportleggings die afzakken, doorschijnen, niet goed aansluiten, onze figuur niet goed weergeven, zullen voor iedere fanatieke sporter die regelmatig gymleggings aanschaft welbekende problemen zijn.

Wij besloten deze eigenschappen centraal te stellen in een hoogwaardig productieproces waarbij een team van professionals aan de slag ging om de Heliasgymwear sportleggings te ontwikkelen.

De beste fitness leggings hebben een hoge taille

Wat direct naar voren kwam uit het interview was het belang van een hoge taille bij een sportlegging. Dit zit comfortabel, zorgt ervoor dat je figuur perfect naar voren komt, en zorgt er eveneens voor dat de sportleggings niet afzakken tijdens een intensieve workout. Nicky Butter van SUPP24 geeft zelfs aan dit de belangrijkste eigenschap te vinden waar een goede sportlegging aan moet voldoen. 

Al onze Heliasgymwear sportleggings zijn dan ook voor zien van een hoge taille.

supp24 supplementen

SUPP24 Supplementen

Nederlands beste sport supplementen!

Mocht je naast een goede sportlegging op zoek zijn naar sport supplementen dan moet je absoluut bij SUPP24 zijn!

Het SUPP24 assortiment bestaat uit de Sport en Beauty & Health lijn. Waarbij onze bestverkopende shots de Protein, Preworkout en Skin collagen shots zijn.


Bekijk Supplementen

Wat zijn de beste fitness leggings?

De beste fitness leggings hebben een ultra flatterende werking op het figuur, hebben een schitterend design, en weten jouw sportieve prestaties te verbeteren.

De meeste sportleggings zijn nog altijd terug te vinden in de sportschool, waar ze in combinatie met een bijpassend sporttopje de ideale fitness outfit vormen.

Om in te spelen op deze enorme populariteit, ontwikkelen de meeste aanbieders inmiddels speciale fitness leggings waarbij de eigenschappen die belangrijk zijn om een perfecte workout uit te voeren centraal worden gesteld in het productieproces.

 • Sportleggings die niet afzakken
 • Squat proof sportleggings
 • Sweat proof sportleggings
 • Goed ademende leggings
 • Flatterende sportleggings
 • Four-way stretch
 • Nylon/spandex

Goede fitness leggings weten het figuur te flatteren

Een goede fitness legging helpt je niet alleen bij het verbeteren van de sportieve prestaties, maar heeft ook een flatterende werking op het figuur.

De beste fitness leggings worden dan ook naadloos ontwikkeld en zijn voorzien van een nauwsluitende hoge taille waardoor de taille, benen, en je buik slank naar voren komen. De perfecte four-way stretch zorgt ervoor dat de vrouwelijke vormen tot in de perfectie worden geaccentueerd en laat je figuur weer stralen!

Shaping sportlegging

De beste fitness leggings hebben een speciaal ontwikkeld design waarbij het figuur tot in de perfectie naar voren komt. De ultra flatterende werking op het figuur zien we voornamelijk terug bij shaping sport leggings.

Dit zijn sport leggings waarbij de vrouwelijke vormen worden geaccentueerd, de billen worden gelift, en waarbij de taille en benen slank worden getoond. Een shaping legging gebruikt de volgende eigenschappen om het figuur te perfectioneren:

Sportlegging billen liften

Shaping sport leggings liften de billen om de vrouwelijke rondingen te accentueren. Hiervoor worden onder andere kleur contrast, contouren, een hoge taille, en een four-way stretch gebruikt. 

Shaping legging high waist

Shaping sportleggings zijn voorzien van een nauwsluitende hoge taille waardoor de vrouwelijke rondingen prachtig worden getoond, de taille smaller oogt, en ook de benen prachtig slank naar voren komen. 

beste sport leggings

beste fitness leggings
beste sportleggings

Eigenschappen van de beste sportleggings

In onze zoektocht naar de beste sportlegging kunnen we soms verdwalen. Het alsmaar groeiende en overweldigende aanbod aan online sportleggings waarvan veel modellen jou eerder al teleurstelden…

Kies voor onderstaande 8 sportlegging eigenschappen om verzekerd te zijn van een goede sportlegging!

Sportlegging die niet afzakt

De beste sportleggings zakken niet af en blijven zelfs tijdens de meest intensieve workouts comfortabel om het middel zitten zodat jij niet geremd wordt in je sportieve prestaties.

Dit komt vanwege de nauwsluitende waistband en de hoogwaardige stoffen die worden gebruikt tijdens de productie van de beste sportleggings. Zorg dat je de sportleggings nooit te heet wast zodat de elasticiteit niet verloren gaat.

Bekijk onze sportlegging die niet afzakt gids voor meer informatie over het afzakken van de leggings en hoe jij dit kunt voorkomen.

Sportlegging die niet doorschijnt

De beste sportleggings zijn voorzien van een hoge vezeldichtheid met een hoogwaardige stof verhouding waardoor de sportleggings zelfs tijdens de meest intensieve squats niet doorschijnen.

Bekijk onze squatproof leggings gids om te kijken hoe jij het doorschijnen van de sportlegging kunt voorkomen en hoe je een squatproof legging kunt herkennen.

Sweatproof Sportlegging

De beste sportleggings zijn sweatproof waardoor jij comfortabel je workouts kunt uitvoeren. Vochtafdrijvende kunstvezels zoals nylon en polyester zorgen ervoor dat het vocht afkomstig van zweet of regen niet in de sportlegging blijft hangen en dat hierdoor geen zweetplekken of onaangename geurtjes ontstaan.

Sweatproof leggings worden vaak aangeduid als ‘moisture wicking’ en zijn een belangrijke eigenschap voor de beste sportleggings. 

Sportlegging mooie billen

Naast de functionele eigenschappen waar de beste sportleggings aan moeten voldoen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de uiterlijke voordelen zichtbaar zijn. 

Shaping leggings zijn de beste sportleggings voor mooie billen en hebben een ultra flatterende werking op je figuur. Door functionele contouren en patronen toe te voegen komen de billen zichtbaar ronder en voller naar voren en zorgen zij voor mooie billen in een sportlegging.

Seamless Sportleggings

Seamless sportleggings zijn ongetwijfeld de meest sensationele ontwikkeling in de sportleggings industrie en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de meeste kledingkasten.

De naadloos ontwikkelde sportleggings voorkomen huidirritatie, bezitten een schitterend vlot design, en kennen een lange levensduur.

High waist sport leggings

High waist leggings hebben een hoge taille die zich nauw om het middel sluit en hebben een ultra flatterende werking op het figuur. Je benen, taille, en buik ogen prachtig slank en de hoge taille leggings zorgen voor de perfecte pasvorm.

Corrigerende sportlegging

Een goede sportlegging is tevens een corrigerende sportlegging die in staat is om het figuur slank naar voren te brengen en met een ultra flatterende werking zorgt voor een prachtig gevormd figuur.

Goede sport leggings helpen je dus niet alleen om de sportieve prestaties te verbeteren, maar weten tegelijkertijd de beste versie van je figuur te vertonen.

De stof verhouding die bij je sportactiviteit past

De beste sportleggings bezitten de juiste stof verhouding die perfect inspeelt op de gewenste sportactiviteit. Zo dient een hardlooplegging aan heel andere eisen te voldoen dan bijvoorbeeld een fitness legging.

Kies de stof verhouding die het beste bij jouw sportactiviteit past en houdt rekening met de omgeving waarin je sport. Wat is de temperatuur in je sportruimte? Is er kans op regen of hevige wind? Is de kans groot dat we intensief zweten, en hebben we bijvoorbeeld een flexibele sportlegging nodig omdat we intensieve bewegingen uitvoeren?

Bekijk onze sportlegging dames gids voor het vinden van de perfecte sportlegging die bij jouw sportactiviteit past.

goede sportleggings

De beste leggings voor jou persoonlijk

Omdat iedereen natuurlijk een andere tint huidskleur en een ander figuur heeft zijn er naast de algemene eigenschappen die de beste sportleggings bezitten, ook een aantal factoren die de beste keuze voor jou persoonlijk vormen.

Door de kleuren en het design sportlegging te kiezen die het beste bij jou als persoon past kunnen je prachtige sportoutfits samenstellen!

Beste Sportlegging

Sportleggings op basis van jouw figuur!

Omdat we natuurlijk individueel van lichaamstype verschillen is de beste sportlegging degene die ons lichaamstype het beste weet te flatteren. Hoofdzakelijk kennen we 5 verschillende lichaamstypen die ieder een andere aanpak nodig hebben om de sportlegging te vinden die bij ons figuur past.

Bekijk onze beste sportkleding voor je figuur gids en vind de sportlegging die het beste bij jouw lichaamstype past!

Kleuren Sportlegging

De beste kleur voor een workout legging

De beste kleur sportlegging is afhankelijk van je eigen huidskleur en de combinaties die je in je sportkleding gebruikt. Daarnaast kunnen kleuren functioneel worden gebruikt om bepaalde lichaamsdelen in de schijnwerpers te zetten of juist ‘onzichtbaar’ te maken.

De kleur sportleggings hebben invloed op ons humeur, onze uitstraling, en op ons figuur. Bekijk welke kleur sportlegging het beste bij jou past en creëer een prachtige sportoutfit!

Beste Sportleggings Video Reviews

Hoewel een afbeelding vaak meer zegt van 1000 woorden zegt een video nog veel meer! Wanneer een aanbieder gebruik maakt van video reviews zijn dit de perfecte graadmeter om te bepalen of het een goede sportlegging is en of jij hem ook mooi vind. 

https://www.youtube.com/watch?v=BkakbkMwMIA

beste dames sportlegging

Dames Sportleggings Specialist

Met ruim 9 jaar ervaring als consument en leverancier van sportleggings hebben wij inmiddels Nederlands beste sportleggings ontwikkeld die aan alle belangrijke eigenschappen voldoen!

Nooit eerder had een sportlegging zoveel impact op jouw figuur! 


Bekijk goede sportleggings