Fitness Kleding Dames

gouden tips voor een gym outfit

Fitness Kleding Dames Fashion Gids 2021

Wij vrouwen doen ons uiterste best om er altijd goed uit te zien en dat is met een bezoekje naar de sportschool niet anders. 

Omdat het soms lastig kan zijn de perfecte fitness kleding te vinden die perfect bij jouw figuur past hebben wij voor jou een lijst opgesteld met 20 gouden tips voor een stijlvolle gym outfit, zodat jij er iedere training fantastisch uit kunt zien!

Waarom het belangrijk is om er goed uit te zien tijdens het sporten?

Wanneer we er goed uit zien in een sportoutfit voelen we ons beter, we zijn gemotiveerder om naar de sportschool te gaan, krijgen er energie van, en halen zelfs meer uit onze trainingen. Mooie fitness kleding zorgt ervoor dat we gemotiveerd blijven sporten en het maximale uit onze workouts halen. Kortom: We bereiken sneller onze lichamelijke doelstellingen in een mooie fitness outfit.

Welke fitness kleding draag je naar de sportschool?

De perfecte gym outfit bestaat uit een sportlegging en een dames sporttop. Kies voor hoogwaardige stoffen zoals polyester en nylon gecombineerd met spandex om het maximale uit je sportkleding te halen. 

Het is belangrijk dat we comfortabel kunnen bewegen in de fitness outfit zonder dat we hierbij worden geremd, en dat we ongegeneerd kunnen zweten zonder zichtbare zweetplekken achter te laten of aangename geurtjes te verspreiden.

De perfecte fitness kleding bestaat uit een mix van functionele eigenschappen om je workout zo comfortabel mogelijk te maken en je prestaties te bevorderen, en flatterende eigenschappen om er tegelijkertijd mooi uit te zien in de sportkleding.

workout outfit

20 gouden tips voor een stijlvolle gym outfit

Heb jij moeite met het maken van een keuze als het gaat om de geschikte fitness kleding? Aan de hand van onze 20 gouden tips ben je verzekerd van een stijlvolle gym outfit waarmee jij in iedere sportschool voor de dag kunt komen!

1. Kies voor fitness kleding die je figuur flatteert

Ondanks dat iedere vrouw uiteraard een ander lichaam heeft onderscheiden we het figuur hoofdzakelijk in 5 verschillende lichaamstypen, namelijk een appelfiguur,peerfiguur,plankfiguur, omgekeerde driehoek figuur, en zandloper figuur.

Door in te spelen op ons lichaamstype kunnen we de beste versie van onszelf creëren en de mooiste gym outfit samenstellen. Bekijk welke sportkleding het beste bij jouw figuur past!

2. Match je sporttopje met je sportschoenen

Vooral een wit sporttopje in combinatie met witte sportschoenen heeft een schitterend effect op je sport outfit. Het versterkt de kleur van je sportlegging en zorgt voor een stijlvolle en sportieve look.

3. Kies voor sneldrogende fitnesskleding

Sneldrogende fitness kleding wordt vaak aangeduid als ‘quickdry’, en zorgt ervoor dat de geurtjes afkomstig van het zweten snel verdwijnen. Zweetvlekken zullen snel verdwijnen, en we kunnen ongegeneerd de meest intensieve workouts uitvoeren!

Nylon is een voorbeeld van een synthetische kunstvezel die vaak wordt gebruikt in de productie van goede fitness kleding die sneldrogend is.

4. Draag huidskleurig ondergoed

Kies voor huidskleurig ondergoed om te voorkomen dat het ondergoed zichtbaar is tijdens het uitvoeren van onze workouts. Met name zwart ondergoed is al snel zichtbaar door onze sportlegging en kunnen we dan ook het beste vermijden.

5. Draag een hoge taille fitness legging

Een legging met een hoge taille flatteert ons figuur, en zorgt ervoor dat de fitness legging niet afzakt tijdens onze workouts. De billen, taille, benen en heupen komen prachtig naar voren in een hoge taille fitness legging en onze buik oogt strakker. Dit komt omdat de hoge taille de onderbuik bedekt en strak trekt.

6. Vermijd sierraden

Draag zo min mogelijk sieraden tijdens het sporten. Ze zitten niet alleen in de weg tijdens onze oefeningen maar kunnen ook nog eens een gevaar vormen en blessures veroorzaken. Daarnaast neem je ook nog eens het risico dat de sieraden beschadigen of vies worden.

7. Fitness kleding kleuren combinaties

Je kunt prachtige fitness setjes samenstellen door tactisch te combineren met verschillende kleuren, en door de kleur sportkleding te dragen die bij je huidskleur past. Daarnaast kun je met de kleuren in je sportkleding bepaalde lichaamsdelen naar voren brengen of juist slanker laten ogen.

Bekijk welke kleuren fitness kleding het beste bij jou past om een prachtige fitness outfit samen te stellen!

8. Vermijd wijde fitness kleding

We kunnen wel stellen dat wij vrouwen over het algemeen niet gelukkig worden van wijde kleding, en dat geld ook zeker voor wijde fitness kleding. Wanneer je onzeker bent over je figuur of wat meer curves bezit is een corrigerende sportlegging een beter alternatief! 

Deze dames sportleggings laten je figuur namelijk slanker naar voren komen en hebben de ideale strakke pasvorm die ons zelfverzekerd maakt!

9. Zorg dat je fitness legging squat proof is

Test vooraf altijd eerst in de spiegel of je fitness legging wel squat proof is voordat je de sportschool betreedt. Dit kun je eenvoudig thuis doen door een squat proof test uit te voeren. Er is namelijk niets vervelender dan er tijdens je workout achter moeten komen dat je legging doorschijnt omdat je de ogen van iedereen in de sportschool voelt branden.

Bekijk onze squat proof legging gids voor handige tips om een squat proof legging te vinden en hoe jij het beste een squat proof test kunt uitvoeren.

10. Kies de juiste ondersteuning van je sporttop

De dames sporttopjes worden in 3 verschillende niveaus van ondersteuning aangeboden namelijk: low support, medium support, en high support. Zorg dat jij comfortabel kunt trainen door de juiste support te kiezen en voorkom hiermee irritaties en stuiterende borsten.

Bekijk onze dames sporttop gids om de perfecte ondersteuning te vinden die bij jou past.

11. De juiste stretch is four-way stretch

Four-way stretch rekt over 4 punten uit en behoudt zijn kwaliteit na het terugkeren in de oude staat. Omdat een four-way stretch stof over 4 punten wordt gerekt in plaats van 2 kan de huid beter bedekt blijven waardoor de kans op het doorschijnen van de sportlegging afneemt, en gaat de kwaliteit van de stretch niet verloren waardoor de levensduur van de fitness legging toeneemt.

12. Vochtafdrijvende stoffen

Vochtafdrijvende stoffen zoals nylon en polyester zorgen ervoor dat de fitnesskleding geen vocht vasthoudt waardoor jij comfortabel kunt blijven trainen, de ideale lichaamstemperatuur wordt behouden, en je geen onaangename geurtjes verspreidt.

De vochtafdrijvende sportkleding wordt aangeduid als ‘moisture wicking’.

13. Kies voor de juiste sportschoenen

Kies voor het juiste schoeisel met een stevige en dikke onderzool waardoor we de meest intensieve workouts kunnen voldoen zonder pijntjes te ervaren. Met name bij oefeningen als squats en deadlifts komt er een enorme druk op de zolen te staan waardoor we pijntjes in de voeten kunnen ervaren. 

Daarnaast is het juiste schoeisel noodzakelijk tijdens onze cardiotraining en helpt het ons om blessures te voorkomen.

14. Kies voor functionele contouren

Functionele contouren kunnen bepaalde lichaamsdelen accentueren en geven de perfecte vorm aan het figuur. Denk bijvoorbeeld aan een contourlijn onder de billen die ervoor zorgt dat onze billen voller en ronder ogen.

15. Match je fitness legging met je sporttop

Je kunt een prachtig stijlvolle look aan je fitnesskleding geven door de fitness legging te matchen met je sporttopje. Denk bijvoorbeeld aan een matchend sportsetje waarbij de workout legging en de sporttop een schitterend geheel vormen!

16. Vermijd drukke printjes en contouren

Vermijd drukke printjes en contouren in je sportkleding voor een stijlvolle fitness outfit.

Drukke printjes en contouren trekken namelijk de aandacht naar zich toe en ontkrachten het geheel van je fitnesskleding. De kracht van een mooie fitness outfit zit hem juist in de perfecte combinatie tussen boven-en onderkleding die samen een perfect geheel vormen.

17. Kies voor seamless fitness kleding

Seamless fitness kleding is ontwikkeld met zo min mogelijk naden in het productieproces en voorkomt schuurplekken en huidirritatie. Met seamless fitness kleding kun je comfortabel je workouts uitvoeren in een strak en duurzaam design zonder irritatie te ervaren.

18. Wissel af met een kleurrijke sportlegging

Kleurrijke fitness leggings geven ons energie en zorgen voor een vrolijke uitstraling die we meenemen naar de sportschool! Wissel die zwarte sportlegging eens af met een navy blauwe, donkergroene, of zelfs paarse sportlegging. Je zult al snel merken dat we de energie van de gekleurde sportlegging meenemen in onze workout en dat we ons zelfs vrolijker voelen.

19. Workout legging met kleurcontrast

Sommige sportleggings gebruiken patronen met kleurcontrast om het figuur te flatteren. De benen komen prachtig slank naar voren en de vrouwelijke vormen worden geaccentueerd. Daarnaast zorgt het kleurcontrast voor een schitterend design en een uiterst stijlvolle look!

20. Vermijd katoenen fitness kleding

Fitness kleding gemaakt van katoen absorbeert vocht waardoor ons zweet blijft hangen in de sportkleding. Hierdoor zijn zweetplekken zichtbaar, verspreiden we geurtjes, en sporten we in onaangename temperaturen. Kies voor goed ademende stoffen zoals polyester en nylon voor een aangename workout.

Dames Fitness kleding Shoppen?


Bekijk Fitness Leggings!