Hardlooplegging Dames

dames hardloopleggings

Hoogwaardige Hardlooplegging Dames

Wanneer jij op zoek bent naar prestatie bevorderende hardloopkleding waarin je figuur perfect tot zijn recht komt dan zijn de Heliasgymwear hardloopleggings deabsolute must have.

De hoogwaardige hardloopbroeken voelen aan als een tweede huid en zorgen voor een nooit eerder ervaren loopgevoel.

De perfecte stoffen combinatie zorgt ervoor dat jij zelfs tijdens de meest verschrikkelijke weersomstandigheden in optimale condities kunt trainen zonder dat je wordt geremd in je sportieve prestaties.

De Heliasgymwear dames hardloopleggings beschikken namelijk over een goed ademend en vocht afdrijvend design waardoor zowel vocht als de temperatuur perfect wordt gereguleerd, terwijl de compressie op de hardloopleggings de bloedsomloop stimuleert.

Het dragen van hoogwaardige en geschikte hardloopkleding is dan ook van cruciaal belang tijdens het hardlopen. Passende hardloopkleding werkt namelijk preventief tegen blessures, zorgt voor een comfortabel loopgevoel, houdt het lichaam perfect op temperatuur, en is bestand tegen slechte weersomstandigheden.

fitness outfit dames
Uitverkocht

Sport Outfits – Divine Sisters

€100,00
fitness set dames
Uitverkocht

Divine Majesty Sportlegging

€49,99
dames sportlegging groen
Uitverkocht

Divine Princess Sportlegging

€49,99

Waarom Heliasgymwear sportkleding?

Heliasgymwear is gespecialiseerd in dames sportkleding waarbij de perfecte kwaliteit, het ultieme comfort, en een ultra flatterende werking van het figuur centraal staan.

Met een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige dames sportleggings, prachtige dames sport sets en trendy dames sporttops bieden wij de mogelijkheid om iedere workout in de meest stijlvolle sportkleding te kunnen voldoen!

Welke Hardloop kleding set dames kiezen?

Hardlopen wordt stukken comfortabeler als je goed ademende sportkleding draagt waarin de temperatuur perfect gereguleerd wordt, waardoor je zelfs in slechte weersomstandigheden in optimale condities kunt sporten.

Hardloopkleding kan bestaan uit joggingsbroeken, hardloopleggings, hardloopshorts, of running tights, in combinatie met een dames sporttop, sport BH, trainingsjack, vest, T-shirt, of zelfs een jas.

Welke keuze voor jou het beste is hangt af van de weersomstandigheden en je sportieve doelstellingen. 

Zo heb je voor het wekelijkse hardlooprondje met vriendinnen minder prestigieuze hardloopkleding nodig dan wanneer je traint voor een marathon. Hoe meer we streven naar het verleggen van onze sportieve prestaties en het behalen van het maximale rendement uit iedere workout, des te belangrijker is het om kwalitatieve sportkleding aan te schaffen.

dames hardloop tights
running tights

Belangrijke eigenschappen dames hardloopkleding

Goede dames sportkleding bevorderd de sportieve prestaties en zorgt voor de meest soepele hardloop ervaring. Door te kiezen voor een aantal belangrijke product eigenschappen kunnen we eenvoudig de geschikte dames hardloopkleding aanschaffen die onze workouts een stuk comfortabeler maakt.

Vochtafstotend en snel drogend design

Een vochtafstotend design zorgt ervoor dat regen en zweet niet langer een belemmering kunnen vormen tijdens je workouts. Het lichaam blijft op een aangename temperatuur, en schuurplekken afkomstig door vocht wordt eenvoudig voorkomen.

Een optimale hardloop sessie begint bij vochtafstotende hardloopkleding!

Compressie hardloopkleding

Goede hardloopkleding bezit de perfecte hoeveelheid compressie ter bescherming van het lichaam en om de sportieve prestaties te verbeteren. De compressie hardloopkleding sluit zich strak om het lichaam waarbij lichte druk wordt uitgeoefend.

Compressie hardloopkleding ondersteunt de gewrichten, stimuleert de doorbloeding van de spieren wat leidt tot verbeterde sportieve prestaties, en beschermt het lichaam tegen slechte weersomstandigheden.

Seamless design

Dames hardloopkleding ontwikkeld vanuit de naadloze productietechniek onderscheidt zich in duurzaamheid, kwaliteit en comfort. 

De geavanceerde productietechniek zorgt voor strakke naadloze sportkleding waarbij schuurplekken en huidirritatie worden voorkomen en je minder weerstand ervaart van weersomstandigheden zoals wind en regen.

Net als de seamless sportleggings behoort de seamless hardloopkleding tot de elite in zijn soort waarbij de gebruiker het ultieme comfort ervaart tijdens het sporten.

Elastische waistband met trekkoord

Om te voorkomen dat de dames hardlooplegging afzakt tijdens het hardlopen is het belangrijk om te kiezen voor een elastische waistband die zich perfect rondom het middel sluit en vervolgens kan worden aangetrokken door een trekkoord.

De elastische waistband geeft voldoende bewegingsvrijheid en voelt uiterst comfortabel waardoor irritaties worden voorkomen. Hardloopleggings die afzakken tijdens een workout zijn niet alleen storend vanwege het hinderen van je workout maar kunnen ook nog eens blessures veroorzaken omdat je bijvoorbeeld ten val komt. 

Stof verhouding hardloopkleding

Zonder twijfel de belangrijkste product eigenschap van allemaal die direct bepalend is voor de kwaliteit van je hardloop sessies. De stof verhouding heeft grote invloed op het ademen van de hardloopkleding, de bescherming tegen weersomstandigheden, het comfort van de hardloopkleren, en bepaald de duurzaamheid en kwaliteit.

Kies de stof verhouding op basis van de weersomstandigheden, je training locatie, trainingsintensiteit, en de temperatuur. 

Waarom een dames hardlooplegging?

Hardloopleggings voelen aan als een tweede huid, en beschikken over de perfecte combinatie van een functioneel en flatterend design. Waarom mogen we er wel fashionable en modieus uitzien in de sportschool maar niet wanneer we in de buitenlucht hardlopen?

Dames hardloopleggings zijn rekbaar waardoor je de perfecte bewegingsvrijheid ervaart, zijn voorzien van een goed ademend en snel drogend design, en bieden voldoende compressie om de sportieve prestaties te bevorderen. 

Tegelijkertijd beschikken de dames hardloop leggings over een ultra flatterende werking waarbij het figuur prachtig tot zijn recht komt in een stijlvol en modieus design.

Een dames hardlooplegging is dan ook de absolute must have voor iedere fanatieke hardloopster die er tegelijkertijd graag goed uitziet!

Wat is het verschil tussen een dames hardlooplegging en een sportlegging?

Een dames hardlooplegging is een van de vele verschillende sportleggings en is speciaal ontworpen om de sportieve prestaties en condities van één bepaalde sportactiviteit zo goed mogelijk in te vullen.

Tijdens de productie van hardloopleggings worden de eigenschappen die belangrijk zijn voor een succesvolle hardloopsessie centraal gesteld en wordt er niet specifiek gekeken naar eigenschappen die wellicht belangrijk zijn voor andere sportactiviteiten.

Sportleggings kun je het beste zien als de verzamelnaam van alle leggings die ontwikkeld zijn om sportactiviteiten in uit te voeren zoals hardloopleggings, yogaleggings en fitness leggings.

Is het dragen van een goede dames hardloop legging noodzakelijk?

Een kwalitatieve dames hardlooplegging helpt blessures te voorkomen, bevorderd de sportieve prestaties, zorgt voor het ultieme comfort, en tilt jouw hardloopervaring naar een nieuwe hoogte, maar noodzakelijk is het dragen van een goede dames hardlooplegging zeker niet.

Wanneer jij bijvoorbeeld zonder sportieve doelstellingen een dag in de week met je vriendinnen wilt hardlopen kan dit prima in een joggingsbroek. 

Het kiezen voor een kwalitatieve dames hardlooplegging wordt pas belangrijk wanneer jij intensief, op hoog niveau, of in slechte weersomstandigheden gaat hardlopen en het maximale uit je workout wilt halen.

Wat is de beste stof voor een hardlooplegging dames?

De beste stof verhouding voor een dames hardlooplegging bestaat uit de synthetische kunstvezels nylon of polyester in combinatie met spandex.

Nylon is goed ademend, rekbaar, vocht afstotend, duurzaam en licht terwijl spandex aanvoelt als een tweede huid en zorgt voor de perfecte rek van de hardlooplegging.

Dames hardloop leggings tips

Ben jij op zoek naar een dames hardloop legging maar weet je niet zo goed wat voor jou belangrijk is om de passende keuze te maken? Volg onderstaand aankoopadvies voor het maken van de juiste keuze.

 • Vermijd katoen wanneer je denkt te gaan zweten
 • Kies voor een hardlooplegging met spandex
 • Ook compressie hardloop leggings horen comfortabel te voelen
 • Een hardloop legging met een hoge taille zakt minder snel af
 • Kies voor een hardlooplegging met zakken
 • 87% nylon / 13% spandex
 • Kies voor een fleece stof in de koude wintermaanden
 • Test of je hardlooplegging niet doorschijnt

Welke bovenkleding past het beste bij een hardlooplegging ?

Afhankelijk van de weersomstandigheden en temperatuur kunnen we het beste kiezen voor een ondersteunende dames sporttop of het trainingsjack van een dames trainingspak als passende bovenkleding.

Beide sportkledingstukken zijn voorzien van een hoogwaardig functioneel design die een uiterst comfortabele sportervaring bieden.

Heliasgymwear hardlooplegging dames kopen?

Wil jij genieten van het ultieme comfort, de hoogwaardige kwaliteit, en het ultra flatterende design van de Heliasgymwear hardloopleggings?

De Heliasgymwear hardloopleggings voor dames bieden de perfecte combinatie van een kwalitatief en functioneel design waarin je er tegelijkertijd prachtig uitziet en waarin  je figuur perfect naar voren komt.

Bestel dan vandaag nog één van onze perfecte dames hardloopleggings en geniet van de optimale workout ervaring!

Sportoutfit Dames

Beste Sportleggings

Dames Sportlegging Gids

compressie hardloop kleding

Wat is een Compressie Legging?

Een compressie legging is een legging voorzien van voldoende druk waarmee de legging zich strak om het lichaam sluit. Door druk uit te oefenen op de spieren zorgen de leggings voor een verbeterde bloedsomloop waardoor het lichaam sneller hersteld, je minder spierpijn ervaart, en de kans op blessures afneemt. Hoe sneller het lichaam hersteld, des te sneller het kan ontwikkelen.

Met name voor sport sets die gebruikt worden als hardloopkleding, speelt de compressie op zowel de legging als de sporttop een cruciale rol. Al onze dames sportleggings zijn speciaal ontwikkeld vanuit de perfecte hoeveelheid compressie om meerdere sportactiviteiten comfortabel te kunnen uitvoeren zonder dat je hierbij beperkt wordt in je prestaties. 

Sportkleding met te veel compressie kan leiden tot een beperkte bewegingsvrijheid wat tijdens het hardlopen geen enkel probleem vormt , maar tijdens het beoefenen van een krachtsport dus wel.

Oefeningen zoals de squat en de deadlift vereisen namelijk een rekbare legging die tijdens het sporten aanvoelt als een tweede huid en de bewegingsvrijheid niet belemmert .

Compressie leggings voor sneller spierherstel

Gedurende een training breken wij onze spiercellen als het ware af zodat ons lichaam deze spieren vervolgens gaat herstellen. Dit herstelproces ofwel spierherstel vind voornamelijk plaats wanneer het lichaam zich in rust staat bevindt zoals tijdens het slapen. Gedurende het spierherstel neemt het lichaam eiwitten tot zich die dienen als bouwstenen voor het herstellen van de spieren.

Wanneer jij deze eiwitten dus regelmatig aan het lichaam toevoegt zal het herstel sneller en effectiever verlopen. Spierpijn die wij tijdens onze trainingen ervaren is een gevolg van een ongetraind lichaam.

Het lichaam geeft letterlijk aan pijn te hebben door de geleverde arbeid en het verder trainen van de spieren leidt in dit geval niet langer tot lichamelijke progressie. Ons lichaam is een slim mechanisme en gaat ‘verbeterd’ terugkomen tijdens het spierherstel om diezelfde pijn de volgende keer niet meer te ervaren.

Hierdoor boeken wij lichamelijke progressie en kunnen wij onze prestaties voortdurend verbeteren. Zorg dus dat je enorm gevarieerd traint zodat de spieren nooit ergens aan kunnen wennen.

Een sneller spierherstel leidt dan ook direct tot een snellere progressie waardoor het maximale rendement wordt gehaald! Verbeterde spieren gaan steeds slimmer functioneren en houden zichzelf eenvoudig warm. Daarnaast voeren ontwikkelde spieren de bewegingen effectiever uit en kunnen zij steeds beter samenwerken met andere spieren. 

Een ander groot voordeel van een compressie legging is dat het zorgt voor versteviging bij de spieren waardoor de kans op blessures afneemt. Door bijvoorbeeld versteviging te bieden aan onze enkels tijdens het hardlopen wordt de druk op de enkels vermindert wat een stuk beter is voor de spieren, pezen en gewrichten. 

Voordelen compressie leggings

 • Sneller spierherstel
 • Minder kans op blessures
 • Vangt minder wind op
 • Laat je figuur er prachtig uitkomen
 • Zorgt voor een verbeterde bloedsomloop

5 Situaties om te kiezen voor een compressie legging

1. Hardlopen

Voor de mensen die ervan houden om buiten hard te lopen is een compressie legging een absolute must have. De leggings werken preventief tegen blessures, en verbeteren de sportprestaties door de bloedsomloop te stimuleren. Daarnaast vang je met een compressie legging mind op en laten ze ook minder koude lucht door.

2. Compressie fitness kleding

Omdat de compressie leggings onze bloedsomloop stimuleren zullen wij ook sneller kunnen herstellen van de spierscheurtjes die wij veroorzaken door tijdens het fitnessen onze spieren te trainen. Wanneer ons lichaam zich sneller kan herstellen gaan we dus sneller vooruit en zal de spiertoename sneller optreden. Daarnaast kan ons lichaam dankzij de ‘zuurstofrijke’ bloedcirculatie een stuk effectiever vet verbranden en we zullen dan ook sneller ons droom lichaam behalen!

3. Onderkleding in de winter

Omdat de compressie leggings zich strak om het lichaam sluiten zijn ze ideaal te gebruiken als onderkleding tijdens de koude maanden van het jaar. De comfortabele stof die zich om het lichaam sluit zal dit zeker niet onaangenamer maken en je daarnaast de nodige warmte bieden.

4. Compressie kleding om in slaap te vallen

De compressieve leggings zorgen ervoor dat je spieren helemaal ontspannen en laten het lichaam volledig tot rust komen. Ideaal dus om je oude compressie leggings als slaap kleding te gebruiken.

5. Aerodynamische compressiekleding

Wanneer je regelmatig fietst in Nederland zal het je niet ontgaan zijn dat de wind enorm vervelend kan zijn. Omdat we op hogere snelheid fietsen dan we wandelen zullen we ook meer tegenwind ontvangen, en dit kunnen we voor een groot deel minderen met een compressie legging. Naast dat de aerodynamische sportkleding minder wind opvangt,wordt ook  de temperatuur beter gereguleerd.

Compressiekleding in de professionele sport

Professionele sporters doen regelmatig beroep op compressiekleding om de  prestaties en hersteltijd te verbeteren. Zo heeft een studie naar de sportieve invloed van compressie op de onderkleding onderzocht, en aangetoond dat compressie sportkleding tot wel 27% minder blessures oplevert.

Met name professionele en intensieve sporters zijn enorm gebaat bij het dragen van compressiekleding. Een snelle hersteltijd levert simpelweg een snellere vooruitgang op en bevorderd hiermee de sportieve prestaties.

Daarnaast kunnen compressie leggings worden ingezet om de spieren warm of juist koud te houden afhankelijk van de gewenste sportieve activiteiten, en helpen ze met het stabiliseren van de gewrichten.

hardlooplegging dames

Hardloop Legging Dames

 • Seamless
 • Perfect accentueren vrouwelijke vormen
 • Zichtbaar smalle taille
 • Nooit meer het afzakken van je legging
 • 100% squat proof
 • Zichtbaar smalle taille
 • Duurzaam design
 • Sweat Proof


Bekijk Hardloopleggings