Kleuren Sportleggings

kleuren sportleggings

Het kiezen van de kleur sportlegging

De meeste vrouwen die voor de kledingkast staan om te bepalen wat ze aantrekken naar de sportschool kiezen voor dezelfde veilige keuze, namelijk een zwarte of grijze gestroomlijnde dames sportlegging met zo min mogelijk patronen en contouren, in combinatie met een vaak even kleurloze dames sporttop.

Toch zijn gekleurde sportleggings verrassend veelzijdig en kunnen ze een ultra flatterende werking op je figuur uitoefenen. Het gaat er namelijk om dat je de kleur kiest die bij je huidskleur en je lichaamstype past, en in dit artikel leren wij je hoe je de perfecte kleur keuze kunt maken voor een stijlvolle, energieke, en ultra flatterende look waarmee jij vol zelfvertrouwen de sportschool zult induiken in een prachtig sportsetje!

Wat is de invloed van de kleur sportlegging?

De kleur van onze sportlegging heeft niet alleen effect op ons figuur, maar ook op ons gedrag en onze emoties. Bij het uitkiezen van de beste sportlegging is het dan ook belangrijk dat we een kleur kiezen die bij onze persoonlijkheid past en waarin we ons zelfverzekerd voelen.

Een onderzoek uit mei 2016 gepubliceerd door de International journal of fashion design toont namelijk interessante resultaten.

  • Mensen worden beïnvloed door sociale normen in de kleur kleding die zij dragen
  • De kleur van de kleding heeft invloed op onze gevoelens en humeur wat tot uiting komt in onze lichaamstaal en onze gezichtsuitdrukkingen.
  • Wij kunnen met de kleur van onze kleding onszelf emotioneel beïnvloeden. Zo heeft een vrolijke kleur een positief effect op ons humeur en worden we vrolijk en zelfverzekerd wanneer we de kleur kleding dragen waarin we ons aantrekkelijk in voelen.

Het psychologisch effect van de kleur sportlegging

De kleur sportlegging heeft eveneens een psychologisch effect op zowel onszelf als onze omgeving. Het beinvloed ons gedrag, onze uitstraling, en zelfs de indruk die onze omgeving van ons heeft.

Al decennia lang tonen diverse studies ons de beïnvloeding van kleuren op ons brein. Bekijk het psychologisch effect van de verschillende kleuren sportleggings en welk effect ze op je figuur hebben:

Felgekleurde sportleggings: Stralen zelfvertrouwen en energie uit. Met een felgekleurde sportlegging trek je de aandacht en kom je vrolijk en positief over.

Zwarte sportleggings:  De kleur zwart heeft psychologisch gezien een dominante en autoritaire uitstraling en oogt formeel. 

Donker blauwe sportleggings: geven een betrouwbare, energieke, en intelligente uitstraling. De kleur blauw straalt daarnaast sympathie uit en staat bekend als de kleur van vertrouwen. 

Grijze sportleggings: . De kleur grijs oogt formeel en maakt je ouder. Het geeft een neutrale look en geen energieke uitstraling.

Match met de tint van je huidskleur

De tint van je huidskleur kun je in drie categorieën verdelen namelijk: koel, warm of neutraal. Door in te spelen op de tint van je huidskleur creëer je een prachtige sport outfit die je figuur laat stralen!

Huidskleur Check: zoek naar specifieke kleuren die opvallen in je huid. Zo heeft een warme huid bijvoorbeeld een gele, perzikkleurige en gouden tint, terwijl een koel getinte huidskleur een roze, rode of blauwe toon bezit.

Bekijk je pols: Kijk eens goed naar de aderen bij je pols. Blauwe of paarse aderen zijn kenmerkend voor een coole kleur terwijl groene aderen het teken zijn voor een warm getinte huidskleur.

Kleur ogen: Ook de kleur van je ogen kunnen je helpen om de tint van je huidskleur te vinden. Zo hebben mensen met een cool getinte huidskleur meestal blauwe, grijze of groene ogen terwijl mensen met een warm getinte huidskleur bruine of lichtbruine ogen hebben.

Wanneer je volgens bovenstaande informatie geen keuze kunt maken of er juist tussen in zit heb je een neutrale huidskleur

Voer bij twijfel de papier test uit

Wanneer je nog steeds twijfelt over de tint van je huidskleur kun je tot slot de papier test uitvoeren.

Plaats een wit vel papier tegen de huid om de tinten die uit je huidskleur springen te herkennen. Plaats het vel papier op een deel van je lichaam wat normaal gesproken is bedekt door je kleding om beïnvloeding van  zonlicht te voorkomen. 

Merk jij roze of blauwe tinten op dan beschik jij over een koel getinte huidskleur. Groene en gouden tinten kenmerken een warm getinte huidskleur. 

Matchende sportleggings koel getinte huidskleur

Lichtblauw, navy blauw, en violet zijn kleuren die een perfecte match vormen met een koel getinte huidskleur. Ze werken flatterend op je figuur en hebben een positieve werking op je huidskleur.

lichtgetinte sportkleding
dames sportlegging met sporttopje

Matchende sportleggings warm getinte huidskleur

De perfecte matchende kleuren voor een warm getinte huidskleur zijn: huidskleur roze, groen, rood, en bruin. Onderstaand vind je de beste matches.

sportkleding zandloperfiguur
sportkleding omgekeerde driehoek

Het matchen van kleuren

Het matchen van complementaire kleuren levert eveneens schitterende sport outfits op. Kleuren onderling kunnen elkaar namelijk aanvullen en versterken. 

Een prachtige sportoutfit kan gevormd worden door verschillende kleurencombinaties:

analogen kleurencombinatie sportleggings

1. Analogen kleuren combinaties

Een voorbeelden van perfecte matchende kleuren zijn de analogen kleuren combinaties.

De analogen kleuren combinatie bestaat in de  meeste gevallen uit 3 kleuren en wordt op dezelfde manier gecreeerd.

Je pakt een willekeurige kleur vanuit de kleurencirkel. Vervolgens voeg je de kleur uit het vakje rechts- en links naast de gekozen kleur toe in je outfit, en voila.

2. Complementaire kleuren

Complementaire kleuren combinaties liggen tegenover elkaar in de kleurencirkel en vormen samen de ideale combinatie. Omdat de kleuren het hoogst mogelijke contrast geven zijn het zeer sterke combinaties. Ze trekken van nature de aandacht op een positieve manier.

zijn die kleuren die aan de  tegenovergestelde eindes van het kleurenwiel liggen. Ze geven het hoogst mogelijke contrast. Het zijn hele krachtige kleurencombinaties  Je trekt door middel van complementaire kleuren dus altijd veel aandacht.


kleuren sportlegging

3. Monochrome kleurcombinaties

Bij een monotome kleurcombinatie gebruik je eigenlijk maar één exacte kleur, maar voeg je de schakeringen van de kleur toe. Hoeveel je er bierbij gebruikt

Gebruik kleuren om je figuur te beïnvloeden

Naast het psychologisch effect van je kleur sportkleding kun je eveneens invloed uitoefenen op je figuur door verschillende kleuren of kleurencombinaties te gebruiken.

Het accentueren van delen van het lichaam

Door kleur contrast toe te voegen in je sport outfit kun je het figuur in verhouding brengen, bepaalde lichaamsdelen afkleden of juist accentueren of onzekerheden verbloemen.

Felgekleurde sportkleding trekt ons oog naar zich toe en door bijvoorbeeld felgekleurde onderkleding te dragen in combinatie met onopvallende bovenkleding kunnen we ons figuur beïnvloeden.

Heb jij bijvoorbeeld brede schouders in vergelijking met het onderlichaam dan kun je door onopvallende bovenkleding en felgekleurde onderkleding te dragen dit weer in verhouding brengen.

Heb jij bijvoorbeeld vollere benen maar een slank bovenlichaam dan kun je door een zwarte sportlegging te combineren met felgekleurde bovenkleding dit perfect in verhouding brengen.

Kleuren om te accentueren: Roze, lichtblauw, rood, lichtgroen, violet

Kleuren om af te kleden: Zwart, grijs

 

Passende kleur sportkleding voor jouw lichaamstype

Nu we op de hoogte zijn van de effecten die kleur op onze sportkleding uitoefent is het tijd om hier maximaal gebruik van te maken.  Je kunt het namelijk nog persoonlijk gerichter maken door de kleur te kiezen die het beste bij je lichaamstype past!

We onderscheiden hoofdzakelijk vier verschillende lichaamstypen bij vrouwen en nu we de diverse mogelijkheden kennen om kleuren functioneel toe te passen in onze sportkleding kunnen we de de ultieme sport outfit samenstellen door in te spelen op ons lichaamstype.

Bekijk welke sportkleding het beste bij jouw figuur past en stel de perfecte sportoutfit samen!

 

Ben jij klaar om de perfecte dames sportlegging aan te schaffen?


Bekijk Sportleggings!