Welke sportlegging past bij mijn lichaamstype?

sportkleding voor jouw figuur

De perfecte sportkleding op basis van jouw lichaamstype

Profiteer van de mogelijkheden die jouw figuur biedt en maak de keuze voor jouw sportkleding op basis van je lichaamstype. Gebruik onze stylingtips en ervaar de enorme impact van een perfect matchende sport outfit op jouw figuur!

Sportkleding voor in de sportschool

Het vinden van de geschikte sportkleding voor in de sportschool is soms overweldigend, en de enorme keuze maakt dit absoluut niet eenvoudiger.

Echter ervaar jij deze keuzestress omdat je niet exact weet waar je naar op zoek bent! Door een prachtige dames sportlegging te combineren met een perfect matchende dames sporttop waarbij je inspeelt op jouw lichaamstype zul je al snel een ideaalbeeld vormen en exact weten wat voor soort sportkleding jouw figuur nodig heeft om te stralen!

Welke kleur sportlegging past bij mijn figuur?

Welke verschillende lichaamstypen zijn er?

Hoewel natuurlijk iedere vrouw een uniek lichaam heeft kunnen we het vrouwelijk figuur toch hoofdzakelijk indelen in 5 verschillende lichaamstypen, namelijk het peerfiguur, appelfiguur, omgekeerde driehoek figuur, plankfiguur, en de zandloperfiguur.

Deze lichaamstypen verschillen onderling voornamelijk in de verhouding tussen de vrouwelijke rondingen, en de verhouding tussen je benen en de schouders.

Bij het kiezen van je sport outfit kun gigantisch profiteren je door in te spelen op jouw lichaamstype. In dit artikel hebben wij jou met het vinden van de ideale sport outfit op basis van jouw lichaamstype.

Waarom is het matchen met mijn lichaamstype zo belangrijk?

Het kennen van je lichaamstype is enorm belangrijk om de perfecte sportoutfit samen te stellen, omdat je er simpelweg gigantisch veel voordeel uit kunt halen.

Een sport outfit wordt namelijk door ieder lichaamstype anders gedragen en door slim in te spelen op jouw figuur kun je bepaalde delen van het lichaam in de spotlights zetten terwijl je andere “onzichtbaar” maakt.

Je kunt dus het maximale uit je figuur halen en de beste versie van jezelf creëren. Kortom reden genoeg om hier eens goed naar te kijken!

Wat is mijn lichaamstype?

We herkennen onze lichaamsvorm aan bepaalde uiterlijke kenmerken die je onderstaand terugvindt. Hoewel bijvoorbeeld appelvormige figuren nooit exact hetzelfde zijn kunnen we toch aan de hand van de gelijkenissen eenvoudig ons lichaamstype bepalen. 

Vraag jezelf af waar bij jou het vet als eerste opslaat, en wat de verhouding is tussen je heupen en je schouders. Daarnaast speelt de verhouding tussen je billen en je borsten een belangrijke rol. Soms komt het voor dat je voor je gevoel niet helemaal aan de gelijkenissen voldoet, maar je zal altijd een lichaamstype hebben die ten opzichte van de andere de meeste gelijkenissen met jouw figuur vertoond.

Je zal al snel merken dat je nu op een heel andere manier naar je figuur gaat kijken en dat je wellicht dingen opvallen waar je voorheen niet zo bij stil stond.

De kunst is echter wel om objectief te blijven zodat we een daadwerkelijk matchende sportlegging voor je kunnen vinden die perfect inspeelt op jouw figuur!

Bekijk onderstaande afbeelding + tabel om jouw lichaamstype te bepalen.

 

lichaamstype vrouwen

Vind de perfecte sport outfit door objectief te blijven

Volgens een onderzoek onder 3000 britse vrouwen schatten de meeste vrouwen hun lichaamstype verkeerd in. Ze vroegen de vrouwen om hun lichaam te vergelijken met een stuk groente of fruit en opvallend veel vrouwen schatten zichzelf te positief in. Gemiddeld heeft de helft van de vrouwen een appelfiguur.

Welke sportkleding matcht met mijn lichaamstype?

Sportkleding match voor een plankfiguur

Is jouw figuur grotendeels in verhouding, waarbij niets er echt uitspringt, beschik je over weinig vrouwelijke vormen en heb je een slank figuur waarbij je moeilijk aankomt? Dan is de kans groot dat jij een plankfiguur bezit.

Styling tips: Benadruk je prachtig slanke buik door te kiezen voor een sportlegging met een lage taille en een crop top. Felgekleurde sportkleding staat je prachtig al is het belangrijk dat dan zowel boven als onder deze felgekleurde sportkleding draagt, of een felgekleurde sportlegging combineert met een sport BH. 

Ook een shapende sportlegging waarbij functionele contouren of patronen zijn toegevoegd om meer vrouwelijke vormen te creëren bieden een perfecte oplossing.  

Perfecte sport outfit plankfiguur:

dames sportlegging met sporttopje

Prachtige sport outfit appelfiguur:

sport outfit appelfiguur

Perfecte match appelfiguur

Vrouwen met een appelfiguur ervaren vooral een gewichtstoename rondom de buikregio waar in verhouding meer volume is dan de rest van het lichaam.

Je borsten zijn voller dan je heupen en je hebt slanke armen en benen.

Styling tips: Kies voor een sportlegging met een hoge taille die je onderbuik bedekt en leg de nadruk op je prachtig slanke benen of vollere borsten. Dit kan door een oversized t-shirt met wat decolleté te dragen of juist een felgekleurde sportkleding met een oversized t-shirt.

Daarnaast kan een zwarte hoge taille legging het volume rondom je figuur flatteren en in combinatie met een wit topje de perfecte sportoutfit vormen!

Sportkleding peerfiguur

Heb jij volle billen, heupen en dijen, en in verhouding smalle schouders en weinig borsten? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een peerfiguur.

Styling tips: Kies voor een zwarte hoge taille sportlegging of een grijze legging met functionele patronen die het onderlichaam afkleden waardoor het meer in verhouding met de schouders staat. Kies hierbij voor een stretchy legging zodat je mooie volle billen prachtig naar voren komen.

Aan de bovenzijde kun je kiezen voor een crop top of een wijder T-shirt met lange mouwen om het bovenlichaam wat meer volume te geven.

Matchende sportkleding peerfiguur:

winter sport legging

Perfecte match omgekeerde driehoek:

sportkleding omgekeerde driehoek

Sportkleding Omgekeerde driehoek

Vrouwen met een omgekeerde driehoek figuur zijn atletisch gebouwd met stevige brede schouders en hebben minder volume in het onderlichaam waarbij een smalle taille en slanke benen kenmerkend zijn.

Styling tips: Kies voor onopvallende bovenkleding of bovenkleding die afkleed zoals een zwart of grijs sport shirt of een donkergekleurde croptop met lange mouwen. 

Aan de onderzijde kun je het beste kiezen tussen een felgekleurde sportlegging met voldoende stretch, of een sportlegging met functionele contouren/patronen, waardoor de aandacht naar je mooie slanke benen gaat en het onderlichaam meer volume krijgt.

Deze combinatie zorgt ervoor dat het boven- en onderlichaam weer perfect in verhouding staan.

Sportkleding Zandloperfiguur

Kenmerkend voor vrouwen met een zandloperfiguur zijn mooi gevormde billen en borsten die perfect in verhouding staan, een smalle taille, en schitterende billen/heupen die in verhouding staan met de schouders.

Styling tips: Zorg dat je vormen perfect naar voren komen en vermijd wijde of losse sportkleding. Kies voor een sport bh of een strakke sporttop in combinatie met een felgekleurde nauwsluitende sportlegging.

Let erop dat het boven- en onderlichaam goed in verhouding blijft en vestig de aandacht niet op één van beide.

Matchende sportoutfit zandloperfiguur:

sportkleding zandloperfiguur

Meer dames sportkleding bekijken?


Dames Sportsetjes