sportlegging die niet afzakt

sportlegging die niet afzakt

 • Binnen 48 uur in huis
 • Gratis Verzending

squat proof leggings

Sportlegging die niet afzakt

 • 87% Nylon / 13% spandex
 • Seamless leggings
 • High waist leggings
 • Perfecte compressie & elasticiteit


Bekijk Sportleggings

Helias Sportleggings

Heb jij last van sportleggings die niet goed aansluiten of niet de gewenste pasvorm aannemen? Dan kun je dit probleem vanaf nu eenvoudig verhelpen!

Als vaste consument van dames sportleggings kregen wij regelmatig te maken met een sportlegging die niet goed aansluit, afzakt, of naar een aantal keer wassen al niet meer de juiste pasvorm aannam.

Om dit veelvoorkomend probleem te verhelpen besloten wij om bij de ontwikkeling van onze eigen sportleggings  centraal te stellen in het productieproces, en hier kosten nog moeite voor te besparen.

Een hoogwaardige fitness legging wordt namelijk vrijwel naadloos ontwikkeld vanuit een duurzaam en vakkundig productieproces waarbij enkel hoge kwaliteit stoffen worden gebruikt.

Wij hebben inmiddels dan ook de perfecte sportlegging die niet afzakt ontwikkeld waarbij de stof fantastisch aansluit en je figuur tot in de perfectie naar voren laat komen!

Ben jij klaar om verliefd te worden op onze perfecte dames sport sets?

Waarom zakken sportleggings af en hoe voorkom je dit?

Het blijft een welbekend probleem waar wij vroeger als consument van dames sportleggings regelmatig tegen aan liepen.

Gelukkig voor jou hebben wij inmiddels de perfecte oplossing voor dit probleem, en aan de hand van dit eenvoudige stappenplan zul jij niet langer meer een sportlegging aanschaffen die afzakt!

 1. Waarom zakt een sportlegging af?
 2. 6 Gouden tips om een sportlegging die niet afzakt te vinden
 3. Zo voorkom je dat een sportlegging afzakt

Nederlands beste sportleggings die niet afzakken

Om Nederlands beste sportleggings die niet afzakken te ontwikkelen zijn er natuurlijk meer eigenschappen waar de sportleggings aan moeten voldoen.

Dit zijn de eigenschappen die wij centraal gesteld hebben binnen ons productieproces om de volmaakte sportlegging te ontwikkelen die speciaal ontwikkeld zijn om jouw figuur tot in de perfectie naar voren te laten komen! 

grijze sportlegging
beste sportlegging
sportlegging die niet afzakt en doorschijnt

 • Wat zijn goede sportleggings die niet afzakken?

  Goede sportleggings die niet afzakken zijn voorzien van de perfecte stof verhouding met de juiste compressie en elasticiteit. Dit zijn de top 3 sportleggings die niet afzakken:

  1. Pearl Black
  2. Emerald Blue
  3. Royal Jewel
 • Wat zijn flatterende sportleggings die niet afzakken

  Dit zijn de top 3 meest flatterende sportleggings die niet afzakken:

  1. Pearl Black
  2. Royal Jewel
  3. Royal Winter
 • Seamless leggings die niet afzakken

  Wat zijn de beste seamless leggings die niet afzakken?

  1. Pearl Black
  2. Emerald Blue
  3. Sapphire Green

5 Redenen waarom een sportlegging afzakt

Helaas een veel voorkomend probleem bij dames sportleggings is dat de legging afzakt rondom het middel. Ze geven hiermee niet het gewenste figuur en moeten tot vervelends toe constant worden opgetrokken. 

Om dit uiterst vervelende probleem in het vervolg te voorkomen is het allereerst belangrijk dat we zoeken naar de oorzaak. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom een sportlegging kan afzakken, enom de oplossing te vinden is het eerst belangrijk dat we de oorzaak vast stellen.

Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom een sportlegging afzakt:

1. Onvoldoende compressie

Wanneer een sportlegging niet over voldoende compressie rondom het middel beschikt zal de sportlegging dus niet goed rondom het middel sluiten waardoor de legging afzakt. 

2. Niet elastisch genoeg

Omdat we intensief bewegen in de sportleggings en de sportlegging tijdens deze bewegingen met het lichaam mee moet rekken, is het belangrijk dat de legging dus voldoende elastisch is. Een stretch stof rekt namelijk eenvoudig met de legging mee en vormt zich om het lichaam als een tweede huid.

Wanneer de stof van je sportlegging onvoldoende elastisch is en dus niet goed kan meerekken tijdens je bewegingen, is het al snel een enorme slijtageslag op de vezelstructuur van de leggings, en omdat de vezels bij een niet- of mindere stretch stof in dit geval volledig wordt uitgerekt, zakt de legging af. 

3. Te heet wassen

Iets wat je absoluut moet vermijden. Met name juist stretch stoffen zijn zeer gevoelig vorm warmte en zullen indien te heet gewassen al snel de vezelkwaliteit verliezen waardoor de sportlegging zich niet langer perfect om het lichaam zal sluiten.

4. Langdurig dragen van een mindere kwaliteit legging

Wanneer je een mindere kwaliteit sportlegging langdurig draagt zal de legging zijn elasticiteit verliezen. De constante rek op de vezels veroorzaakt namelijk slijtage waardoor de pasvorm verloren gaat. 

5. Verkeerde maat sportlegging

Bij een te kleine maat sportlegging zal de elasticiteit snel verloren gaan waardoor de leggings afzakken. De sportlegging moet in dit geval namelijk een groter oppervlak bedekken dan waar de stof origineel voor ontworpen is.

Ook het doorschijnen van sportleggings is een welbekend probleem wanneer de maat te klein is.Bij een te grote maat zal de sportlegging ondanks de compressie niet langer de juiste pasvorm aannemen.

6 Gouden tips voor het vinden van een sportlegging die niet afzakt

Nu je op de hoogte bent van de mogelijke oorzaken is het een stuk eenvoudiger om een sportlegging die niet afzakt te vinden. Onderstaand hebben wij voor je de 6 gouden tips opgesteld waarmee jij voorgoed kunt voorkomen dat je sportleggings ooit nog afzakken!

1. Kies voor een high waist sportlegging

Door te kiezen voor een high waist sportlegging ben je al op de goede weg. De hoge taille leggings zijn namelijk speciaal ontwikkeld om je figuur te flatteren en sluiten zich strak rondom het middel. De high waist leggings zijn speciaal ontworpen voor de fitness industrie en kennen een enorme populariteit onder jongeren. 

2. Kies de juiste stofverhouding

Door je goed te verdiepen in de stofverhouding, vind je eenvoudig een goede sportlegging die niet afzakt. Deze zijn namelijk te herkennen aan het percentage spandex of lycra dat wordt gebruikt tijdens het productieproces van de leggings.

Wij raden een percentage tussen de 10 en 20% spandex aan gecombineerd met een hoogwaardige stof zoals nylon of polyester. Deze synthetische stoffen zijn duurzaam en hiermee bestand tegen intensieve workouts.

De beste sportleggings bezitten een duurzame elastische stof zoals spandex omdat we eveneens vaak terugzien dat de leggings naar een aantal keer wassen alsnog hun elasticiteit verliezen. Spandex wordt vanwege de prijs van de vezel niet in ieder product verwerkt en de namaak varianten zijn vaak niet alleen goedkoper maar ook een stuk minder van kwaliteit.

3. Kies voor een compressie legging met een elastische waistband

Compressie in een sportlegging zorgt ervoor dat de legging zich strak om het lichaam sluit en dit kan zowel een prestatiebevorderende doelstelling hebben zoals bij een hardlooplegging, of juist een praktische reden zoals het ontwikkelen van een sportlegging die niet afzakt. Compressie ofwel druk op de high waist sportlegging zorgt er namelijk voor dat deze goed blijft zitten. 

Kies vervolgens voor een sportlegging met het juiste percentage spandex in de waistband en kijk of de sportlegging voorzien is van 4 way stretch. Deze hoogwaardige stretch vorm strekt zich uit over 4 punten waardoor de stretch zich beter over de legging verspreid. Daarnaast keert de 4 way stretch eenvoudig en snel terug naar zijn originele staat en hierdoor zijn ze minder gevoelig voor slijtage.

Een elastische waistband draag je als een tweede huid en hij past zich als het ware aan jouw lichaam aan. Hierdoor wordt niet alleen jouw figuur ontzettend mooi weergeven maar blijven ze ook nog eens goed zitten. Voldoende compressie en een hoge elasticiteit zijn noodzakelijk voor een sportlegging die niet doorschijnt.

4. Kies voor een naadloze sportlegging

Naadloze sportleggings zijn speciaal ontwikkeld voor de fitness industrie en kennen een hoge elasticiteit. De revolutionaire sportleggings kennen geen naden in het productieproces en worden machinaal ontwikkeld middels een hoogwaardig productieproces. Als je deze eerste 3 stappen in je zoektocht hebt doorstaan dan dient de 4e als de kers op de taart. De seamless leggings worden wereldwijd geroemd en zijn bijzonder populair in de fitness wereld.

5. Kies de juiste maat sportlegging

Een veel voorkomende reden waarom de sportleggings afzakken is het kiezen van een te grote maat. Communiceer dus vooraf altijd met de aanbieder wanneer je twijfelt en bekijk de maattabellen.  Omdat de maten wereldwijd enorm afwijken en er tot op heden geen universele maten zijn, is dit nog altijd een probleem waar veel meiden tegenaan lopen. Zorg dus dat je voor je de legging aanschaft je goed hebt ingelezen in de maatvoering.

https://www.youtube.com/watch?v=m-993coNp_w

Video Reviews

In al onze video reviews vermelden wij hoe de maat uitvalt, en ook op de website zelf zullen wij vermelden wanneer de leggings afwijken betreffende de maatvoering.

6. Volg de aangegeven wasinstructies

Door het niet of verkeerd lezen van de wasinstructies kunnen de leggings na een aantal keer wassen hun elasticiteit al verliezen. Zorg dus dat je nooit lukraak een wasje draait met je nieuwe sportlegging erin, maar raadpleeg desnoods bij twijfel de aanbieder. Zij dienen namelijk volledig op de hoogte te zijn van de correcte wasinstructies en zijn er eveneens niet bij gebaat dat jij door het verkeerd te wassen een negatieve indruk krijgt over de kwaliteit van hun sportleggings.

Om te voorkomen dat je sportlegging zijn elasticiteit verliest gedurende het drogen of wassen van de legging kun je het beste de sportlegging verpakt in een netzak in de wasmachine plaatsen. Zorg dat je enkel middelhoge temperaturen gebruikt, en dat je heet wassen en drogen vermijd.

3 oplossing om te voorkomen dat je sportlegging afzakt

1. Draag een panty

De meest eenvoudige en succesvolle manier om direct te anticiperen op een sportlegging die afzakt, is om een panty te dragen samen met de sportlegging. De panty zorgt er namelijk voor dat de sportlegging perfect op zijn plek blijft en dat jij alsnog je workout kunt uitvoeren zonder dat de legging afzakt. Daarnaast is het een prachtige combinatie, en biedt de panty extra ondersteuning.

2. Draag een riempje

Draag een matchende riem. Wij begrijpen dat dit niet de meest fashionable oplossing is, maar het is wel een directe en veel gebruikte oplossing om het afzakken van je sportlegging tegen te gaan. 

3. Voeg een trekkoord toe

Voeg zelf een trekkoord toe door een klein gaatje te knippen in de binnenkant van de sportlegging, en vervolgens een kleinere elastiek naast de elastiek van je sportlegging te plaatsen. Vervolgens trek je de elastiek aan tot je de gewenste pasvorm hebt gevonden, en naai of knoop je de legging weer dicht. Deze oplossing is heel eenvoudig zelfstandig uit te voeren en kan binnen een aantal minuten worden volbracht.


beste sportlegging 2021

Emerald Blue


beste sportleggings

Sapphire Green


squat proof sportlegging

Pearl Black

Hollands Finest sportlegging die niet afzakt

Wij weten als geen ander hoe vervelend het is als een sportlegging telkens afzakt tijdens je work-out. Helaas is het hedendaags nog steeds een veel voorkomend probleem wanneer je sportleggings online besteld en dit was dan ook de voornaamste beweegreden voor ons om dit centraal te stellen bij het productieproces van onze gym queen leggings. 

Door onze jarenlange expertise met het aanschaffen en dragen van sportleggings hebben wij een zeer concreet beeld van de belangrijkste eigenschappen waaraan de leggings moeten voldoen. Wij denken dat dit probleem door de meeste sportlegging producenten nog steeds wordt onderschat en zij stellen dan ook vaak andere prioriteiten binnen hun productieproces. Nadat wij meer dan 50 fanatieke fitgirls vroegen naar wat volgens hun de belangrijkste eigenschappen zijn waaraan een goede sportlegging moet voldoen was het voor ons inmiddels glashelder.

Hoe wij de perfecte sportlegging ontwikkeld hebben

Omdat met het onderzoek dat wij hielden onder de fitness meiden onze eigen gedachte nogmaals werd bevestigd hebben wij dit als één van de belangrijkste eigenschappen doorgegeven aan onze producten.

Ruim 75% van de fitgirls die meededen aan het onderzoek noemde een sportlegging die niet afzakt in de top 3 belangrijkste eigenschappen samen met het niet doorschijnen van de sportlegging en het flatteren van de vrouwelijke vormen.

Dit zijn dan ook  exact de 3 kerneigenschappen die wij centraal hebben gesteld tijdens de productie van onze Gym Queen Edition.

sportlegging die niet afzakt

Nederlands beste sportleggings

 • 100% Squatproof
 • Sportlegging die niet afzakt
 • Contouren accentueren de vrouwelijke vormen
 • 60% zichtbaar smallere taille
 • Goed ademende stof


Shop Sportleggings